Laarzen met uitneembaar voetbed


Meten van de voetbreedte

Wat is uw voetbreedte?

De voetbreedte wordt uitgedrukt in een letter welke overeenkomt met de leest die wordt gebruikt om de schoenbreedte te bepalen. De verschillende breedtematen zijn:

  • F: Smalle voet

  • G: Gemiddelde voet

  • H: Bredere voet

  • K: Extra brede voet

Voetbreedte opmeten

U kunt uw voetbreedte gemakkelijk zelf opmeten door met een meetlint de omtrek op het breedste punt van uw voet op te meten. In de tabel hiernaast kunt u aan de hand van uw voetomtrek en schoenmaat aflezen wat uw voetbreedte maat is. De voetbreedte is uiteindelijk mede bepalend voor de laarzen uit ons aanbod die specifiek geschikt zijn voor u.

Maattabel voetbreedte

EU maten

Voetbreedte F

Voetbreedte G

Voetbreedte H

Voetbreedte K

Schoenmaat 36

21.6 cm

22.1 cm

22.6 cm

23.6 cm

Schoenmaat 37

22.0 cm

22.5 cm

23.0 cm

24.0 cm

Schoenmaat 38

22.4 cm

22.9 cm

23.4 cm

24.4 cm

Schoenmaat 39

22.8 cm

23.3 cm

23.8 cm

24.8 cm

Schoenmaat 40

23.2 cm

23.7 cm

24.2 cm

25.2 cm

Schoenmaat 41

23.6 cm

24.1 cm

24.6 cm

25.6 cm

Schoenmaat 42

24.0 cm

24.5 cm

25.0 cm

26.0 cm

Schoenmaat 43

24.4 cm

24.9 cm

25.4 cm

26.4 cm

Schoenmaat 44

24.8 cm

25.3 cm

25.8 cm

26.8 cm


Kuitmaat en voetbreedte


Er zijn verschillende merken die brede schacht laarzen maken. Deze merken hebben onderzoek gedaan naar de wensen van de klant, de bouw van het lichaam en hebben de vorm van de voet uitgebreid bestudeerd om tot een zo goed mogelijke pasvorm te komen. Zo is gebleken dat vrouwen met relatief bredere kuiten over het algemeen ook bredere voeten hebben. Over het algemeen gelden de volgende maatcombinaties:

  • Laarzen met kuitmaat S hebben voetbreedte F

  • Laarzen met kuitmaat M/L hebben voetbreedte G

  • Laarzen met kuitmaat XL en kuitmaat XXL hebben voetbreedte H

  • Laarzen met kuitmaat XXXL hebben voetbreedte K


Uitneembaar voetbed en steunzolen


Uitneembaar voetbed

Naast de juiste voetbreedte is het van belang dat uw voeten op de juiste manier worden ondersteund. Alle laarzen uit ons assortiment zijn voorzien van een goed, standaard voetbed. Een standaard voetbed kan bestaande klachten zoals hielspoor, platvoeten of overpronatie echter niet verhelpen of verminderen. De laarzen van het merk JJ Footwear zijn voorzien van een uitneembaar voetbed zodat u uw eigen inlegzooltjes zonder problemen kunt plaatsen. Daarnaast beschikt Laarzenwinkel ook over een ruim aanbod steunzolen, inlegzolen en voetbedden om specifieke klachten zoals hierboven vernoemd te verhelpen of verminderen.


Steunzolen

Wanneer u specifieke klachten heeft aan uw voeten, benen of rug kunt u kiezen voor steunzolen. Deze zooltjes helpen klachten als hielspoor, overpronatie, beenlengteverschil of platvoeten te verminderen of zelfs te verhelpen. Heeft u dus al langer last van bepaalde klachten maar beschikt u nog niet over de juiste zooltjes, dan kunt u deze gemakkelijk bijbestellen bij uw nieuwe laarzen. Omdat de laarzen van Laarzenwinkel over een uitneembaar voetbed beschikken, kunt u de steunzolen vervolgens in de laarzen plaatsen. Goed loopcomfort zal eventuele toekomstige klachten namelijk ook verminderen of zelfs voorkomen.


Een greep uit ons assortiment
-