Laarzen met uitneembaar voetbed


Meten van de voetbreedte

Wat is uw voetbreedte?

De voetbreedte wordt uitgedrukt in een letter welke overeenkomt met de leest die wordt gebruikt om de schoenbreedte te bepalen. Een smalle leest is maat F, een normale leest is maat G, een brede leest heeft maat H en een extra brede leest heeft maat K.

Voetbreedte opmeten

U kunt uw voetbreedte gemakkelijk zelf opmeten door met een meetlint de omtrek op het breedste punt van uw voet op te meten. In de tabel hiernaast kunt u aan de hand van uw voetomtrek en schoenmaat aflezen wat uw voetbreedte maat is. De voetbreedte is uiteindelijk mede bepalend voor de laarzen uit ons aanbod die specifiek geschikt zijn voor u.  

Maattabel voetbreedte

MaatVoetbreedte FVoetbreedte GVoetbreedte HVoetbreedte K
Schoenmaat 3621,5 cm22 cm22,5 cm23,5 cm
Schoenmaat 3722 cm22,5 cm23 cm24 cm
Schoenmaat 3822,5 cm23 cm23,5 cm24,5 cm
Schoenmaat 3923 cm23,5 cm24 cm25 cm
Schoenmaat 4023 cm23,5 cm24 cm25 cm
Schoenmaat 4123,5 cm24 cm24,5 cm25,5 cm
Schoenmaat 4224 cm24,5 cm25 cm26 cm
Schoenmaat 4324,5 cm25 cm25,5 cm26,5 cm

Kuitmaat en voetbreedte

Verhouding kuitmaat / voetbreedte

Er zijn verschillende merken die brede schacht laarzen maken. Deze merken hebben onderzoek gedaan naar de wensen van de klant, de bouw van het lichaam en hebben de vorm van de voet uitgebreid bestudeerd om tot een zo goed mogelijke pasvorm te komen. Zo is gebleken dat vrouwen met relatief bredere kuiten over het algemeen ook bredere voeten hebben. Over het algemeen gelden de volgende maatcombinaties:

Laarzen met kuitmaat S hebben voetbreedte F
Laarzen met kuitmaat M/L hebben voetbreedte G
Laarzen met kuitmaat XL en kuitmaat XXL hebben voetbreedte H
Laarzen met kuitmaat XXXL hebben voetbreedte K

Uitneembaar voetbed en steunzolen

Uitneembaar voetbed

Naast de juiste voetbreedte is het van belang dat uw voeten op de juiste manier worden ondersteund. Alle laarzen uit ons assortiment zijn voorzien van een goed, standaard voetbed. Een standaard voetbed kan bestaande klachten zoals hielspoor, platvoeten of overpronatie echter niet verhelpen of verminderen. De laarzen van het merk JJ Footwear zijn voorzien van een uitneembaar voetbed zodat u uw eigen inlegzooltjes zonder problemen kunt plaatsen. Daarnaast beschikt Laarzenwinkel ook over een ruim aanbod steunzolen, inlegzolen en voetbedden om specifieke klachten zoals hierboven vernoemd te verhelpen of verminderen. 

Steunzolen

Wanneer u specifieke klachten heeft aan uw voeten, benen of rug kunt u kiezen voor steunzolen. Deze zooltjes helpen klachten als hielspoor, overpronatie, beenlengteverschil of platvoeten te verminderen of zelfs te verhelpen. Heeft u dus al langer last van bepaalde klachten maar beschikt u nog niet over de juiste zooltjes, dan kunt u deze gemakkelijk bijbestellen bij uw nieuwe laarzen. Omdat de laarzen van Laarzenwinkel over een uitneembaar voetbed beschikken, kunt u de steunzolen vervolgens in de laarzen plaatsen. Goed loopcomfort zal eventuele toekomstige klachten namelijk ook verminderen of zelfs voorkomen.  

Populaire laarzen