Opmeten van kuiten

Het opmeten van uw kuiten

 • Stap 1: Pak een meetlint, touwtje of een liniaal en neem plaats op een stoel.

 • Stap 2: Wikkel het meetlint om het breedste gedeelte van uw kuit en laat hierbij geen ruimte over. Meet uw beiden kuiten op en ga daarna uit van de grootste maat om uw laarzen te bestellen.

 • Stap 3: Draagt u vaak leggings of lange kousen? Tel dan 1 cm op bij uw kuitwijdte. Draagt u uw broekspijpen meestal in uw laarzen? Tel dan 2 cm op bij uw kuitwijdte.


 • Let op: Het is belangrijk beide kuiten op te meten en de breedste maat van deze twee te bestellen. Zo bent u ervan verzekerd dat de laars zeker past. Houdt er daarnaast ook rekening mee dat wanneer u hakken draag, de kuit verandert qua vorm wanneer de hiel omhoog komt. Zorg er dus voor dat u bij het meten een vergelijkbare verhoging onder uw voet plaatst.

  Wat is belangrijk bij het meten?

  Kuitmaat nauwkeurig meten

  Het is erg belangrijk dat u uw kuitmaat nauwkeurig opmeet. Pas dan zijn wij in staat om de juiste wijdtemaat te leveren. Wanneer u niet helemaal zeker weet of u wel het breedste deel van uw kuit heeft opgemeten, raden wij u aan om uw hand langs de achterkant van uw kuit te bewegen. Op deze manier kunt u de contouren goed voelen waardoor u al snel een idee heeft van waar u de meting dient uit te voeren. U kunt ook altijd een een ander persoon vragen om u even te helpen met het meten.

  Hoe draag ik mijn laarzen?

  Ook is het belangrijk dat u bij het bepalen van de kuitwijdte alvast nadenkt over de manier waarop u van plan bent om de laarzen te gaan dragen. Draagt u de laarzen meestal met een rok en een panty, dan hoeft u niets bij de gemeten kuitwijdte op te tellen. Bij het gebruik van dikke sokken en kniekousen voegt u echter 1 cm toe aan de kuitwijdte. Wanneer u uw broek in uw laarzen wilt dragen, dient u zelfs 2 cm bij uw gemeten kuitwijdte op te tellen. Vergeet daarnaast niet dat leer een natuurlijk materiaal is en met de tijd een beetje opgerekt zal worden.

  Waar bent u naar op zoek?

  Laarzen smalle schacht

  Op Laarzenwinkel vindt u een uitgebreide collectie laarzen met een smalle schacht. Deze laarzen zijn ideaal voor mensen met extra smalle kuiten en kunnen mooi gecombineerd worden met diverse kledingstukken. Laarzenwinkel heeft laarzen met een smalle schacht van het gerenommeerde merk JJ Footwear en deze zijn verkrijgbaar in diverse modellen en kleuren.

  Laarzen brede schacht

  Bent u op zoek naar laarzen met een brede schacht? Dan bent u bij Laarzenwinkel aan het juiste adres! Hier vindt u een uitgebreide collectie laarzen van kwaliteitsmerken zoals JJ Footwear of Jilsen. Deze merken hebben zich volledig gespecialiseerd in het ontwerpen van laarzen met een brede schacht. Zo vindt u gegarandeerd een passende laars met fijne pasvorm.

  Laarzen extra brede schacht

  Heeft u een laars met een extra brede schacht nodig? Neem dan direct een kijkje in het assortiment laarzen met extra brede schacht op Laarzenwinkel. U kunt hier eenvoudig uw kuitmaat aan de bovenzijde van de pagina, zodat u in een oogopslag een overzicht vindt van laarzen die geschikt zijn voor uw kuiten. Kies uit diverse gerenommeerde merken zoals Jilsen of JJ Footwear.

  Extra tips

  Laarzen voor smalle of brede enkels

  Wanneer u smalle of brede enkels heeft is het vaak lastig om de juiste laarzen te vinden. De enkelmaat van vele laarzen op onze website varieert op basis van de schoenmaat, kuitmaat en het model van de laars. In de meeste gevallen vinden we in één keer de beste pasvorm voor uw voet. Wanneer uw ervaring echter is dat uw enkels bijzonder smal of breed zijn in verhouding tot uw kuiten, neem in dat geval dan even contact op met onze klantenservice voor u een bestelling plaatst. Zo kunnen wij u adviseren over het model dat waarschijnlijk het beste bij u past!

  Lengte van de laarzen

  Wanneer u zelf erg lang bent kan het zijn dat u een probleem ondervindt met de lengte van de laarzen. Zo is vaak het geval dat de laarzen tot het midden van uw kuiten komen en zo dus niet goed aansluiten. Onze laarzen worden gemaakt met het zogeheten ‘grading’-principe. Dat wil zeggen dat hoe groter de schoenmaat wordt, des te langer de laars ook wordt. De hoogte van de laarzen passen zich als het ware aan naar de lengte van de voet, zodat de verhouding altijd in evenwicht is.

  Populaire merken:

  JJ Footwear

  JJ Footwear is een merk van Nederlandse bodem dat zich heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen van laarzen voor mensen met een afwijkende kuitmaat. Het merk heeft een prachtige collectie laarzen met een smalle, brede of extra brede schacht in haar assortiment opgenomen die verkrijgbaar zijn in een tal van kleuren en modellen. Zo vindt u gegarandeerd een prachtige laars voor uw schoenengarderobe.

  Jilsen

  Jilsen is een luxe kwaliteitsmerk dat zich richt op de ontwikkeling van laarzen met een wijde schacht. De laarzen van Jilsen worden enkel gemaakt van 100% kalfsleer en hierdoor zien deze er niet alleen schitterend uit, maar blijven ze ook lange tijd de goede kwaliteit behouden. De laarzen van Jilsen worden jaarlijks aangepast op de laatste modetrends.

  Meest verkochte laarzen