Kuitmaat opmeten

Opmeten van kuiten in 3 stappen


Kuitmaat

Het is erg belangrijk dat u uw kuitmaat nauwkeurig opmeet, hierdoor weet u namelijk precies welke laars goed zou moeten aansluiten aan uw been. Het opmeten van de kuitmaat kan in enkele simpele stappen:

  1. Pak een meetlint en ga rechtop staan

  2. Meet uw kuit op het breedste gedeelte (laat geen ruimte over)

  3. Houdt rekening met kleding
    Draagt u vaak leggings of dikke/lange kousen? Tel dan 1 cm op bij uw kuitwijdte.
    Draagt u uw broekspijpen meestal in uw laarzen? Tel dan 2 cm op bij uw kuitwijdte

Let op: Het is belangrijk beide kuiten op te meten en de breedste maat van deze twee te bestellen. Zo bent u ervan verzekerd dat de laars past. Houdt er daarnaast ook rekening mee dat wanneer u hakken draag, de kuit verandert qua vorm wanneer de hiel omhoog komt. Zorg er dus voor dat u bij het meten een vergelijkbare verhoging onder uw voet plaatst.

Elke combinatie van schoenmaten en kuitomtrek kan uw kuitmaat een andere maat geven. Het is dus erg belangrijk om de calculator in te vullen bovenaan de pagina´s met laarzen en op de homepage.

Voorbeeld: Maat 36 en een kuitomtrek van 44 centimeter heeft kuitmaat XL, maar maat 44 en een kuitomtrek van 44 centimeter heeft kuitmaat M/L.

Laarzen voor smalle of brede enkels

Wanneer u smalle of brede enkels heeft is het vaak lastig om de juiste laarzen te vinden. De enkelmaat van vele laarzen op onze website varieert op basis van de schoenmaat, kuitmaat en het model van de laars. In de meeste gevallen vinden we in één keer de beste pasvorm voor uw voet. Wanneer uw ervaring echter is dat uw enkels bijzonder smal of breed zijn in verhouding tot uw kuiten, neem in dat geval dan even contact op met onze klantenservice voor u een bestelling plaatst. Zo kunnen wij u adviseren over het model dat waarschijnlijk het beste bij u past!

Lengte van de laarzen

Wanneer u zelf erg lang bent kan het zijn dat u een probleem ondervindt met de lengte van de laarzen. Zo is vaak het geval dat de laarzen tot het midden van uw kuiten komen en zo dus niet goed aansluiten. Onze laarzen worden gemaakt met het zogeheten ‘grading’-principe. Dat wil zeggen dat hoe groter de schoenmaat wordt, des te langer de laars ook wordt. De hoogte van de laarzen passen zich als het ware aan naar de lengte van de voet, zodat de verhouding altijd in evenwicht is.

Ontdek uw persoonlijke aanbod

Kies hier uw schoenmaat

Instructies kuitmaat opmeten

  • Meet met een meetlint de omtrek van uw kuit op het breedste punt.
  • Laat geen ruimte over tussen uw kuit en het meetlint.
  • Meet beide kuiten en gebruik de maat van de breedste kuitomvang.


Waar bent u naar op zoek?
/

Laarzen smalle schacht

Op Laarzenwinkel vindt u een uitgebreide collectie laarzen met een smalle schacht. Deze laarzen zijn ideaal voor mensen met extra smalle kuiten en kunnen mooi gecombineerd worden met diverse kledingstukken. In onze ruime collectie vindt u een ruime keuze aan moderne en stijlvolle laarzen.

/

Laarzen brede schacht

Bent u op zoek naar laarzen met een brede schacht? Dan bent u bij Laarzenwinkel aan het juiste adres! De merken op onze site zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van laarzen met een brede schacht. Zo vindt u gegarandeerd een passende laars met fijne pasvorm en het perfecte model voor u.

/

Laarzen extra brede schacht

Heeft u een laars met een extra brede schacht nodig? Neem dan direct een kijkje in het assortiment laarzen met extra brede schacht op Laarzenwinkel. U kunt hier eenvoudig uw kuitmaat aan de bovenzijde van de pagina, zodat u in een oogopslag een overzicht vindt van laarzen die geschikt zijn voor uw kuiten.

/


Populaire merken:
/

JJ Footwear

JJ Footwear is een merk van Nederlandse bodem dat zich heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen van laarzen voor mensen met een afwijkende kuitmaat. Het merk heeft een prachtige collectie laarzen met een smalle, brede of extra brede schacht in haar assortiment opgenomen die verkrijgbaar zijn in een tal van kleuren en modellen. Zo vindt u gegarandeerd een prachtige laars voor uw schoenengarderobe.

/

Jilsen

Jilsen is een luxe kwaliteitsmerk dat zich richt op de ontwikkeling van laarzen met een wijde schacht. De laarzen van Jilsen worden enkel gemaakt van 100% kalfsleer en hierdoor zien deze er niet alleen schitterend uit, maar blijven ze ook lange tijd de goede kwaliteit behouden. De laarzen van Jilsen worden jaarlijks aangepast op de laatste modetrends.

/


Meest verkochte laarzen
/