Laarzen die passen


Welke soorten laarzen zijn er?

Smalle schacht laarzen

Laarzen met een smalle schacht vallen onder de kuitmaten small (S) en normaal (M/L). Dit zijn dus in principe normale dameslaarzen voor smallere en normale maat kuiten. Laarzenwinkel biedt laarzen met een smalle schacht aan in de maten 36 t/m 44.

Brede schacht laarzen

Voor vrouwen met iets bredere en vollere kuiten dan normaal is het soms lastig om goed passende laarzen te vinden. Daarom heeft Laarzenwinkel een mooi assortiment brede schacht laarzen samengesteld. Onze laarzen met een brede schacht omvat de kuitmaten M/L, XL en XXL.

Extra brede schacht laarzen

Naast S, M/L, XL en XXL hebben wij ook een ruim aanbod laarzen met een extra brede schacht. Dit omvat laarzen voor de kuitmaten XXXL van merken als JJ Footwear, Jilsen en Helioform. Deze merken staan er om bekend dat zij gespecialiseerd zijn in de productie van laarzen met een (extra) brede schacht.


Hoe bereken ik mijn kuitwijdte?

Uw kuitmaat berekenen

Veel vrouwen ondervinden problemen van het kopen van laarzen met bredere en vollere kuiten. Omdat zij na hun bestelling ontdekken dat de schacht van het nieuwe paar laarzen niet breed genoeg is, moeten de laarzen worden teruggestuurd. Daarom is het wel zo handig om te weten welke kuitmaat u heeft, zodat u voortaan altijd laarzen zult kopen die passen!

  1. Pak een meetlint en ga rechtop staan

  2. Meet uw kuit op het breedste gedeelte (laat geen ruimte over)

  3. Houdt rekening met kleding

Vul hierna uw kuitmaat in in de kuitmaat calculator op onze homepage en u kunt de perfecte laars vinden voor u!

Tips bij het meten van uw kuit

Laat geen ruimte over tussen uw kuit en het meetlint. Meet beide kuiten op en gebruik de maat van de breedste kuit.

Houdt ook rekening met kleding:

  • Draagt u vaak leggings of lange, dikke kousen, tel dan 1 centimeter op bij uw kuitwijdte.

  • Draagt u uw broekspijpen graag in uw laarzen, tel dan 2 centimeter op bij uw kuitwijdte.

Wilt u laarzen met een hak gaan kopen? Dan is het belangrijk om een blokje ter hoogte van de hak onder uw hiel te leggen. Door op hakken tel open spant u uw kuiten namelijk op een andere manier aan dan normaal en kan de maat afwijken.


Een greep uit het assortiment: