Tips om laarzen te beschermen


In 3 stappen uw laarzen onderhouden
-


U kunt uw laarzen gemakkelijk onderhouden door de juiste producten te gebruiken. De meeste mensen denken aan stap 1, maar er zijn meer manieren om ervoor te zorgen dat u lange tijd kunt genieten van uw nieuwe laarzen. Met deze 3 stappen zullen uw laarzen er perfect uit blijven zien, ook na vele dagen dragen:

  1. Preventief behandelen

  2. Schoenen onderhouden

  3. Schoenen poetsen

Zorg ervoor dat u uw laarzen goed onderhoudt zodat u er lang mee vooruit kunt.


Stap 1:

Preventief behandelen

Wij raden altijd aan om uw schoenen voor gebruik in te sprayen met een impregneerspray. Dit beschermt uw laarzen tegen vuil en beschadigingen en voorkomt mogelijke waterschade. Hierbij is het afhankelijk van het materiaal van uw schoen welke spray u het beste kunt gebruiken. Lees voor gebruik dan ook altijd de bijsluiter van het onderhoudsproduct door, om mogelijke schade aan uw nieuwe schoenen te voorkomen.

Het is belangrijk om kwalitatief goede schoenverzorgingsproducten te gebruiken. Aangezien er een groot aanbod aan schoenonderhoud beschikbaar is, raden wij aan een spray te kiezen met een voedende werking voor leder of suède materiaal. Indien u namelijk een (goedkope) waterafstotende spray kiest bestaat de kans dat u het leer enkel tegen water en vuil beschermt, maar dat het leer tegelijkertijd uitdroogt en minder lang mooi blijft.

Wij adviseren te kiezen voor bijvoorbeeld de NanoPro Spray van Collonil. Deze innovatieve spray is ontwikkeld vanuit nanotechnologie, waardoor het is opgebouwd vanuit minuscule deeltjes die samen zorgen voor een preventieve impregnatie van leder, nubuck, suède en textiel.

Ons assortiment schoen spray >


Stap 2:

Leer onderhouden

De tweede stap die u kunt zetten naar een optimale bescherming van uw lederen laarzen of schoenen is een gedegen onderhoud. Wanneer u de laarzen een tijdje niet draagt is het aan te raden om deze goed op te bergen. Door een laarzenspanner te plaatsen in de schacht van de laars zal deze niet om slaan. Gebeurt dit omslaan wel, dan is er kans op vouwen en kreuken in het leer waardoor de laars er ouder en versleten uit gaat zien.

Als u de laarzen langere tijd niet gebruikt adviseren wij tevens om deze eenmalig in te smeren met een speciale ledercrème. U zult merken dat de laarzen jaren langer mee zullen gaan en het leder er mooi uit blijft zien. Het is natuurlijk wel van belang dat het leer van hoge kwaliteit betreft en u dit goed blijft verzorgen. Let op: net alle ledercrèmes zijn geschikt voor suède of nubuck schoenen.

Ons assortiment laarzenspanners >


Stap 3:

Leer poetsen

Wanneer de eerdere stappen zorgvuldig zijn toegepast, zult u uw leren laarzen of schoenen niet vaak hoeven poetsen. Bij intensief gebruik en winterse omstandigheden daarentegen worden uw laarzen uiteraard wel op de proef worden gesteld en misschien zelfs licht beschadigd.

Om de mooie diepe kleur en glans weer terug te brengen in het leder adviseren wij u om de laarzen voorzichtig op te poetsen met een schoenpoets in de kleur van het leer. Het oppoetsen en inwrijven met schoenpoets kan relatief eenvoudig worden gedaan met een borstel, denk aan een insmeerborstel, crèpeborstel of simpelweg met een poetsdoek.

Vervolgens volgt de belangrijkste stap uit dit proces: het uitpoetsen van de schoenpoets met een uitwrijfborstel of zachte lap stof. Deze laatste stap zal uw laarzen weer mooi doen glanzen. Wij raden aan om na het schoonmaken de laarzen nogmaals in te sprayen met een impregneerspray. Let op: niet alle schoenpoetsen zijn geschikt voor suède en nubuck schoenen. Lees daarom goed de bijsluiter door voor gebruik.

Ons assortiment schoenonderhoud >


Een greep uit ons assortiment
-